veri kurtarma labaratuvari

Günümüzde Veri Kurtarma Çalışmalarındaki Zorluklar

Çoğu insan teknolojinin yıllar içindeki gelişiminin yaşadığımız dünyayı şekillendirmeye yardımcı olduğunu düşünüyor. Bugün kullandığımız bilgisayar / telefon / tabletler, istediğimiz yerde çalışmamıza, istediğimiz kişiyle konuşmamıza ve istediklerimizi araştırmamıza yardımcı oluyor. Bunların tümü sizin için harika olabilir ama yeni çıkan gelişmeler, veri kurtarma sektöründe çalışanlar için her gün yeni bir zorluk ortaya çıkarıyor. Bu yazıda, veri…

fizikselhasarharddisk

Hard Diskinizi Uzun Süre Kullanabilmek İçin Ne Yapmalısınız?

Tüm sabit disklerin kullanım ömürleri vardır ve belli süre sonunda kullanılamaz hale gelmesi kaçınılmazdır. Bunun yanında tüm disklerin ömürlerinin aynı olacağı sonucunu çıkaramayız. Üretici hatası bulunmayan, kullanılmamış bir sabit sürücünün ortalama ömrü 6 yıldır. Sabit sürücü arızalarının en yaygın sebeplerine ve bunların oluşmasını önlemek için ne yapabileceğinize bakalım. Bozuk bir sabit diskteki verilerinizin kurtarılması için…

Proİmha Güvenli İmha Vaka Çalışması

Bu projede, Türkiye’nin en değerli finans kuruluşlarından biri olan müşterimiz tarafından 16.621 adet sabit disk için güvenli imha işlemi talep edildi.  İmha hizmetinin profesyonel bir firmayla yapılması ve hizmet veren firmanın ISO 9001 belgesine sahip olması gerekiyordu.  Müşterimizin talepleri arasında; tam güvenlikli nakliye, gizlilik sözleşmesi dahilinde personel tahsis edilmesi, hard disk imha sertifikası ve çevre…

casual man lying floor using tablet pc diy instructions 13339 284965

Kendin Yap (DIY) Veri Kurtarma Yöntemlerine Güvenebilir miyiz?

Kendin Yap Veri Kurtarma- Bu yöntemlere güvenebilir miyiz? Veriler, teknolojik olarak gelişmiş ve hızlı gelişen zamanımızın temel bileşenidir. Verileri kaydetmek için, SSD’ler, HDD’ler ve Hibrit Sürücüler ilk başta tercih edilenlerdir. Bu sürücüler gün geçtikçe kapasitelerini ve hızlarını artırmak için sürekli gelişiyorlar. Sürücüler veri depolanmasına yardımcı olmasına rağmen, karmaşık yapıları aynı zamanda bir güvenlik açığına da…

MG 4899 scaled

Sürücülerdeki Fiziksel Hasar Nasıl Anlaşılır?

Fiziksel hasar; tıklama sesi, gıcırdama, dönüş sesi vs gibi birçok yönden kendini gösterebilir. Veri kaybını en düşük seviyede tutabilmeniz için: • Zarar gören sabit sürücüyü veya sunucuyu sallamayın, vidalarını sökmeyin veya temizlemeyin – yanlış bir işlem veri kurtarma sürecini de riske atabilir * DIY(do it yourself-kendin yap) videolarıyla çözüm üretmeye çalışmayın , diskin içini açmayın,…